In 2012, 2013 én 2014 zijn we door het publiek verkozen tot leukste restaurant van Leerdam. Een prachtig resultaat waar wij ontzettend trots op zijn!

Koken met passie

Toen wij in 2009 op deze unieke plek in Leerdam neerstreken, stelden wij ons tot doel om van ’t Veerhuys een dynamisch restaurant te maken waar iedereen zich thuis kan voelen. Een plek waar wij zelf graag zouden willen eten en genieten. 

In ‘t Veerhuys wordt gekookt met passie. Die passie geven onze vier leermeesters graag door, en daarom bieden wij aanstormend horecatalent de kans om binnen ons restaurant kennis van het vak op te doen. De combinatie van kennis en passie maakt een winning team. En zo’n team zijn wij met z’n allen. Wij hebben passie, kennis en begrip voor elkaar. En het is nog gezellig ook! 

Alex, Esther en het Veerhuys-team

Terras Top 100

De inspanningen van 't Veerhuys-team worden beloond, onder meer met de Terrassen-Trofee van het Algemeen Dagblad en met noteringen in de Misset Horeca Terras Top 100. Het juryrapport van de Terras Top 100:
"Op de zonnige dag van het jurybezoek zijn alle tafels bezet. Het terras van pannenkoekenhuis ’t Veerhuys bestaat uit twee delen: aan de voorzijde een groot, permanent met zeil overspannen terras en daarachter een open deel dat uit de wind ligt en uitzicht biedt op de Lingehaven en enkele historische panden – het kan slechter! Ondanks het volle terras is het personeel alert en worden tafels direct schoongemaakt en stoelen aangeschoven als gasten vertrekken. Ook duurt het nog geen minuut voor iemand aan tafel staat voor de eerste bestelling. Ze blijven water en wijn netjes bijschenken en doen op een prettige manier aan bijverkoop. Zelfs tegen het einde van het bezoek was de medewerker scherp en pro-actief: op de vraag of kon worden afgerekend haalde ze de kassabon en een visitekaartje uit haar sloof en zei met een glimlach: ‘Dat vermoedde ik al, dus ik heb de rekening maar gelijk meegenomen’. Wat een service!"

De geschiedenis van 't Veerhuys

Eens was Leerdam naar alle vier de windstreken door muren, water en poorten omringd. Eind 14e, begin 15e eeuw kreeg Leerdam uit handen van Otto van Arkel stadsrechten. Aan de Lingekant verhief zich een kasteel, dat opmerkelijk genoeg niet binnen de muren gebouwd was maar deel uitmaakte van de vesting. Het kasteel met zijn torens, de muur, de bolwerk, muizentorens en niet minder dan drie poorten moeten voor de reizigers over het water een fraai beeld gevormd hebben.

Hoewel kasteel en poorten in de loop der tijd verwoest of gesloopt zijn, valt met een beetje fantasie het oude silhouet op de nu gerestaureerde Zuidwal nog op te roepen. Eén van de drie poorten was de veerpoort en één van de dingen die de tand des tijds heeft doorstaan is 't Veerhuys, van oudsher het veer over de Linge naar Asperen.De veerpont over de Linge (jaren '30)

Met de komst van de Lingebrug in 1958 raakt 't Veerhuys zijn functie kwijt, maar de bedrijvigheid bleef. Eerst kon men er voor 5 centen fietsen en steppen huren en later was er een naai-atelier gevestigd. Korte tijd was 't Veerhuys enkel woonhuis, totdat er in 1994 een horecavergunning op kwam en Restaurant 't Veerhuys zijn deuren opende.Het Veerhuys in de jaren '50 van de vorige eeuw

Bedrijfsgegevens

't Veerhuys
Kerkstraat 93
4141 AV Leerdam

0345 - 615262
info@veerhuys.com

KvK Midden-Nederland 30256308
BTW-nummer NL 820.531.650.B01

Eigenaren: Alex en Esther Leenen
Bedrijfsleidster: Rebecca Lopulalan